Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Hány év alatt nő egy 160 000 Ft-os bankbetét 6%-os évi kamat esetén 640 000 Ft-ra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`640.000=160.000*(1+0,06)^n`

`640.000/160.000=1,06^n`

`(log(640.000/160.000))/log(1,06)=n`

`color(red)(23,79)=n`

Tehát a 24. évben fogja elérni a lekötésünk a kívánt összeget.
0