Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség fizika dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
300
1) Mekkora a nyomás egy 7,6 kg tömegű vasdarab alatt, ha a nyomott felülelet 2 négyzetdeciméter
2) 5 kg tömegű táskát 2m-re emelünk fel. Mekkora a végzett munka?
3) az előző feladatban az emelés 4s-ig tart. Mekkora a munkát végzö teljesítménye?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`1)`

`m=7.6` `kg`
`A=2` `dm^2` `=` `0.02` `m^2`

`F_(ny)=Fg=mg`
`F_(ny)=7.6*10=76` `N`

`p=(F_(ny))/A`

`p=(76)/(0.02)=3800` `Pa`

`2)`

`m=5` `kg`
`s=2` `m`

`F=5*10=50` `N`

`W=Fs`
`W=50*2=100` `J`

`3)`

`t=4` `s`

`P=W/t`

`P=100/4=25` `W`
Módosítva: 3 éve
0