Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen molarányban kell bemérni ecetsavat (CH3COOH) és nátrium-acetátot (CH3COONa) (csav/csó) ahhoz, hogy a keletkező puffer pH=4,95-ös legyen?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
458
Milyen molarányban kell bemérni ecetsavat (CH3COOH) és nátrium-acetátot
(CH3COONa) (csav/csó) ahhoz, hogy a keletkező puffer pH=4,95-ös legyen? Ks=1,753·10-5;
Kv=1,00·10-14; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Elfogadható válasz: 0,6401

Megoldásom:
pH = 4,95
[H+] = 10^-4,95
[H+] = Ks * C(sav) / C(só)
C(sav) / C(só) helyettesítem X-el
X = [H+] / Ks
X = 6,4 * 10^-11 Bár hasonló a szám de nagyon messze van az elfogadhatótól. Mit rontottam el?

Előre is köszi a választ!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Mindent jól csináltál, az eredmény 0,6401. Elütöttél valamit a számológépen.
1