Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
465
Tomi 12 éves volt, amikor a testvére, Rita született. Dávid most 8 éves, 3 évvel idősebb Ritánál. Hány évvel ezelőtt volt a három gyerek átlagéletkora 6 év?
A 3
B 4
C 6
D 12
E 18
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Rita x éves, Tomi x+12, Dávid pedig x+3. Amikor az átlagéletkoruk 6 év, akkor az összegük 18.

x+(x+12)+(x+3)=18

3x+15 = 18

x = 1

Rita most 1 éves volt, Dávid tehát 1+3 = 4. Ha most 8 éves, akkor 8-4 = 4 évvel ezelőtt volt ez az állapot.
0