Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
.Egy test 26 1/min fordulatszámmal és 18 m/s sebességgel egyenletes körmozgást végez. Mekkora a körpálya sugara és a centripetális gyorsulás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

n = 26 `1/("min")` = `0.4dot(3)` `1/s`

v = 18 `m/s`

`v=2*r*pi*n` `rightarrow` `r=v/(2*pi*n)` = `18/(2*3.14*0.4dot(3))` = 6,61 m

`a_(cp)` = `v^2/r` = `18^2/6.61` = 49 `m/s^2`
0