Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

ANALÍZIS 1. Zh komplex számok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
355
Valaki meg tudná mondani, hogy lett egy az együttható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
zh, analízis, komplex
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Akkor a megoldóképlet gondolom világos. A gyökjel alatti mennyiség pedig:

`(9+i)^2-36i` = `9^2+2*9*i+i^2-36i` = `9^2-18i+i^2` = `(9-i)^2`

gyökjel meg négyzet, akkor `root()((9-i)^2)` = 9-i

a számláló pedig -9-i+(9-i) = -2i és még osztva kettővel.
0