Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok, intervallumok

Főoldal » Középiskola » Matematika
605
Tudományos kutatások kimutatták, hogy a minőségi vörösborok mértékletes
fogyasztása számos egészségmegőrző hatással bír. Egy közvélemény-kutatás során a
megkérdezettek 66%-a szerint a vörösbor kiváló stresszoldó, míg a válaszadók 48%-a
szerint véd a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen. 42 válaszadó az előbbi
megállapítások mindegyikével egyetértett, és nem volt olyan megkérdezett, aki egyik
megállapítással se értett egyet.
c) Hány embert kérdeztek meg a közvélemény-kutatás során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
66 + 48 = 114 %, tehát 114-100 = 14 % lesz a 42 fő.

Akkor a 100 % megfelel `100/14*42` = 300 főnek; ennyi embert kérdeztek meg.
0