Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok, intervallumok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1427
Egy osztály tanulói valamennyien vettek színházjegyet. Kétféle előadásra rendeltek
jegyeket: az elsőre 18-at, a másodikra 24-et. 16 tanuló csak a második előadásra rendelt
jegyet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


Már csak egy kérdést kell kitalálni a feladathoz.

Hányan mentek csak az elsőre? Mennyi az osztálylétszám?

A rajz segít a megértésben.

Ha 24-en vettek a másodikra és 16-an csak a másodikra, akkor mindkettőre vettek 24-16 = 8-an.

Ha az elsőre 18-an vettek, mindkettőre pedig 8-an, akkor csak az elsőre 18-8 = 10-en vettek.

Az osztálylétszám tehát 10+8+16 = 34 fő.
0