Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Csatoltam képet. Magyarázatot is tudnátok írni? Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A függvényt egyenlővé teszed az értékkel és megoldod, mint egy egyenletet:

`root()(-x+3)=1` /négyzetreemelés

-x+3=1 /-3

-x = -2

x = 2 helyen veszi fel a függvény az 1 értéket. Mivel az eredmény eleme az értelmezési tartománynak, ezért ez megoldása a feladatnak.
1