Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
Belefér-e egy 19∏ cm³ térfogatú gömb egy 100 cm² felszínű kockába?
Magyarázatot is tudnátok írni? Köszi szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A gömb térfogata megvan, a kockáét kell még kiszámolni.

`A=100` `cm^2`
`A=6a^2`

`100=6a^2`
`a^2=50/3`
`a=±(5sqrt(6))/3`
(A negatív természetesen nem lehet, de az is megoldása az egyenletnek.)

`V=a^3`

`V=((5sqrt(6))/3)^3=(250sqrt(6))/9≈68.04` `cm^3`

Ez nagyobb, mint a `19`, tehát befér.
Módosítva: 3 éve
1

Köszönöm szépen! Azt megkérdezhetem, hogy az ,,a” eredménye miért +-?
0