Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Oldja meg a 2|x+3|=0 egyenletet a valós számok halmazán!
Magyarázatot is tudnátok írni? Köszi szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szorzat egyik tényezője 0 kell hogy legyen ahhoz hogy az eredmény 0 legyen.
2 nem egyenlő nullával, tehát |x+3|=0
Mivel 0 abszolútértéke is 0, ezért elhagyhatjuk az abszolútértékjelet:
x+3=0
x=-3
És tényleg:
x-3=3-3=0=|0|=|x-3|
1