Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1 + a_4 = a_1 + (a_1+3d) = 2a_1+3d = 38`
`a_7-a_3=(a_1+6d)-(a_1+2d) = 4d = 14`
Ebből megvan a `d`, az elsőből meg ez után az `a_1`.

a) `a_40-a_17 = (a_1+39d)-(a_1+16d) = 23d = ...`
b) `a_23 = a_1+22d = ...`
c) `S_60=60·(a_1+a_60)/2=60·(a_1+(a_1+59d))/2=60·(2a_1+59d)/2=...`
1