Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Egy jegyirodában eladtak eg koncertre 21 300 jegyet, és megmaradt 6 700 jegy. A jegyeket 1500 forintos beszerzési áron vette az iroda, és 2000 forintos eladási áron adták el. Nyereséges volt-e a jegyeladás?
Magyarázatot is tudnátok írni? Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes kiadás: `(21.300+6.700)*1.500=42.000.000 \ Ft`

Összes bevétel: `21.300*2.000=42.600.000 \ Ft`

Különbözet: összes bevétel - összes kiadás=`42.600.000-42.000.000 = color (red)(600.000 \ Ft)`

Tehát a jegyeladások nyereséggel zárultak. Az összes bevétel fedezi az összes kiadás összegét.
1