Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.

Főoldal » Középiskola » Fizika
1182
Egy 500m/s sebességgel haladó puskagolyó keményfába 3 cm-es úton fékeződik le. Mekkora a lassulása, és mennyi ideig tartott a lefékeződés?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
`v = a*t`

`s=v*t-a/2*t^2` = `v*t-(v*t)/2` = `(v*t)/2`

`0.03=(500*t)/2` `rightarrow` `t=(2*0.03)/500` = `1.2*10^(-4)` s

`a=v/t` = `500/0.00012` = `4.1dot(6)*10^6` `m/s^2`
0

s= (v0+v1)/2*t
3= 500/2*t
0,012 secundum=t

s= v0*t-a/2*t2
3= 500*0,012-a/2*0,000114
6=12-a*0,000114
-6=-a*0,000114
a=41 666,6 m/s2
0