Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldjuk meg és mik az eredmények?

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
1.Mekkora sebességgel ér a kútba dobott kő,ha az esés ideje 2s?
Milyen mély a kút?
2.Milyen magasról esett le a 10 m/s sebességgel becsapódó kókuszdió?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Itt szabadesésről van szó, tehát: `a=g`

`g≈10` `m/(s^2)`

`1.`
`t=2` `s`
`v_0=0` `m/s`

`v=at`
`v=10*2=20` `m/s`

`s=v_0t+(at^2)/2`
`s=(10*2^2)/2=40` `m`

`2.`
`v_0=0` `m/s`
`v=10` `m/s`

`v=at`
`10=10t`
`t=1` `s`

`s=v_0t+(at^2)/2`
`s=(10*1^2)/2=5` `m`
0