Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
415
Alkothat – e háromszöget az a három szakasz, amelyek páronként vett összege 42 cm, 28 cm és 20 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lehet, hogy félreértem a feladatot.

`a+b=42` `cm`
`a+c=28` `cm`
`b+c=20` `cm`

`a=42-b`
`c=20-b`

`42-b+20-b=28`
`62-2b=28`
`62=28+2b`
`2b=34`
`b=17`

`a=42-17=25`
`c=20-17=3`

Ell.:
`25+17=42`
`25+3=28`
`17+3=20`

Tehát:
`a=25` `cm`
`b=17` `cm`
`c=3` `cm`

Ebből viszont a háromszög-egyenlőtlenség alapján nem lehet háromszög:

`17+3=20`
`20<25`

Tehát a válasz nem.
0