Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
510
Oldja meg az alábbi egyenletet a valós számok halmazán!
(2x-3)²=x²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(2x-3)^2=x^2`

`4x^2-12x+9=x^2`

`3x^2-12x+9=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(12+-sqrt((-12)^2-4*3*9))/(2*3)=(12+-6)/6={(color(red)(x_1=1)) , (color(red)(x_2 =3)):}`
1