Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Ha egy téglalap két párhuzamos oldalpárját egyidejűleg 10 − 10 cm – rel növeljük, akkor területe 1 000 cm² – rel lesz nagyobb, ha viszont egyik párhuzamos oldalpárját 10 cm – rel csökkentjük, a másik oldalpárt pedig 10 cm – rel növeljük, akkor területe 400 cm² – rel lesz kisebb. Mekkorák a téglalap oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{((x+10),*,(y+10),=,xy+1.000),((x-10),*,(y+10),=,xy-\ \ \ 400):}=>{(10x,+,10y,=,\ \ \ 900),(10x,-,10y,=,-300):}`

`10x+10y+10x-10y=900-300`

`20x=600`

`x=color(red)(30 \ cm)`



`10*30-10y=-300`

`y= color(red)(60 \ cm)`


A téglalap oldalai 30 és 60 cm hosszúak.
0