Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logikai feladatok....

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
448
Képeket mellékelem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Teknősök:
Csak akkor jön ki egészre, ha az eleve akváriumban élt teknősöket vonjuk ki, mosómedvével nem lesz egész. Nem hiszem hogy 2,8 teknőse volt, így feltételezem az csak elírás és teknős akarna lenni.
x+4x-7+4(x+4x-7)-x=10x+7
5x-7+4x+16x-28-x=10x+7
24x-35=10x+7 /-10x
14x-35=7 /+35
14x=42 /:14
x=3
Eredetileg 3 teknőse volt.

Csigák:
Sokkal egyszerűbb ha rajzolsz hozzá, csatoltam az ábrát.
285 cm-re van.

Boszorkányok:
3320/1000=3,32 óra alatt találkoznak a boszorkányok
2720/500=5,44 óra alatt érne oda Süsü
5,44-3,35=2,12 óra lenne még míg odaér, ez pedig:
2,12·500=1060 km lenne.
Nem, még 1060 km-t kéne megtennie.
0