Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
4298
Egy számtani sorozat harmadik tagja 13, a hetedik tagja pedig 25. Mennyi a sorozat első eleme és különbsége? Mennyi a sorozat első negyven elemének összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_3=13`
`a_7=25`
---
`a_7=a_3+4d` → ebből kijön a `d`
`a_3 = a_1+2d` → ebből kijön az `a_1`
`S_(40)=40·(a_1+a_(40))/2=40·(a_1+(a_1+39d))/2`
Számold ki
1