Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (sebesség-út)

Főoldal » Középiskola » Fizika
366
1. Egy hajó 138km utat tesz meg a tengeren 3 óra 50 perc alatt.
Mekkora a sebessége?
2. Egy autó 90km/h sebességgel halad. Mekkora utat tesz meg 11
perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Gondolom itt egyenletes vonalú egyenletes mozgásról van szó. Tehát `v=s/t`

`1.`

`s=138` `km`
`t=3` `h` `50` `min` `=` `23/6` `h`

`v=(138)/(23/6)=36` `(km)/h`


`2.`

`v=90` `(km)/h`
`t=11` `min` `=` `11/60` `h`

`s=v*t`
`s=90*11/60=33/2=16.5` `km`
0