Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2130
A Menő Manók Társasága hétnapos gyalogtúrát szervezett. A túra első napján 23 km-t gyalogoltak, minden további napon pedig 5 km-rel többet, mint az előző napon. Hány kilométert tettek meg a hatodik napon? Hány kilométer volt a túra teljes hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1=23`
`d=5`
`a_6=?`
`S_7=?`
---
`a_6 = a_1 + 5·d`
`S_7 = 7·(a_1+a_7)/2 = 7·(a_1 + (a_1+6d))/2`
0