Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
3123
Egy számtani sorozat első tagja 1, differenciája 2/3. Hányadik tagja a sorozatnak az 1849, 2011, 3000?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_2 = a_1 + d`
`a_3 = a_1+2d`
stb.
`a_n = a_1 + (n-1)d`
vagyis pl.
`1849 = 1 + (n-1)·2/3`
stb.
-1