Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2268
Egy számtani sorozat huszadik tagja 41, differenciája 5. Mennyi a sorozat 21-edik, 30-adik, 1956-odik tagja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_(21) = a_(20) + d`
`a_(22) = a_(20) + 2d`
`a_(23) = a_(20) + 3d`
...
`a_(30) = a_(20) + 10d`
stb.
0