Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Ha elolvasod a kérésemet,biztosan elgondolkozol rajta,hogy ,,Ez még ezt se tudja?",sajnálom,de nem!Biztosan velem van a baj,de nem tudom

A kettesből ,az egész kéne
Előre is köszönöm,ha valaki megoldja,és beküldi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#KÉRLEK, #matek, #matematika, #segits, #kérleksegíts
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
/* Szia! Segítettem megoldani a példákat, a törtek esetében törtvonalnak a " / " jelölést alkalmaztam, ahol " / " jelölés van, ott tört helyezkedik el. Remélem tudtam segíteni. */

ÉT₁:
x-3≠0/+3
x≠3

ÉT₂:
x-4≠0/+4
x≠4

x+2/x-3 = x+6/x-4
(x+2)(x-4)=(x+6)(x-3) /öv
x²-4x+2x-8=x²-3x+6x-18 /öv
-2x-8=3x-18 /+8
-2x-3x=-18+8 /öv
-5x=-10/:-5
x=2

ÉT₁:
x+1≠0 /-1
x≠-1

ÉT₂:
1-x≠0/+1
x≠1

x/x+1+x/1-x = -(x-1)/(x-1)(x+1)
x/x+1+x/1-x=-1/x+1
x/x+1+x/1-x=-1/x+1/+1/x+1
x/x+1+x/1-x+1/x+1=0
x*(1-x)+x*(x+1)+1-x/(x+1)(1-x)=0 /zb
x-x²+x²+1+1-x/(x+1)(1-x)=0
x+1/(x+1)(1-x)=0
1/1-x=0
1=0

3(x+5)-2(X-2)=6+X+13 /zb
3x+15-2x+4=19+x /öv
x+19=19+x
x∈ a valós számok halmazának


1