Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.osztály, háromszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Sziasztok, valaki tudna segíteni a 7. és a 151-es feladattal?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, 9. osztály, háromszögek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
151.Feladat

1.Eset
`{(a,+,b/2,=,15),(b,+,b/2,=,6):}=>{(2a,+,b,=,30),(,b,,=,4):}=>{(-2a,-,b,=,-30),(,b,,=,4):}`

`-2a-b+b=-30+4`

`a=13`


`b=4`

Ilyen háromszög nem létezik, mert `4 + 4 < 13` miatt nem teljesül a háromszög-egyenlőtlenség.



2.Eset
`{(a,+,b/2,=,6),(b,+,b/2,=,15):}=>{(2a,+,b,=,12),(,b,,=,10):}=>{(-2a,-,b,=,-12),(,b,,=,10):}`

`-2a-b+b=-12+10`

`a=1`


`b=10`

`10 + 1 > 10` ; `10 + 10 > 1` ; `1 + 10 > 10`. Ilyen háromszög létezik, alapja 1 cm, szárai 10 cm hosszúak.
0