Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10 Matek házi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Hello!
Valaki tudna segíteni?
95 feladat
96 feladat
101 feladat
106 felada
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
101. Feladat nem látszik.

95. Feladat
x darab kocsi
y tonna teher


`{("15,5x",=,y-4,,),("16,5x",=,y+8,,):}=>{("15,5x",-y=,-4,,),("16,5x",-y=,8,,):}=>{("15,5x",-y=,-4,,),("-16,5x",+y=,+8,,):}`

`15,5x-y-16,5x+y=-4-8`

`-x=-12`

`x=color(red)(12)` darab vasúti kocsit állítottak be.


`15,5*12-y=-4`

`y=color(red)(190)` tonna volt a teher.



96. Feladata
Teherautók száma x
Szállítási idő y


`{((x-2),*,(y+2),=,xy),((x+4),*,(y-2),=,xy):}=>{(2x,-,2y,=,4),(-2x,+,4y,=,8):}=>{(2x,-,2y,=,4),(-x,+,2y,=,4):}`

`2x-2y-x+2y=4+4`

`x=color(red)(8)` darab teherautó.


`2*8-2y=4`

`y=color(red)(6)` órára van szükség.



106. Feladat
y a kisfiú
x az apuka


`{(x,+,16,=,2*(y+16)),(x,-,4,=,6*(y-4)):}=>{(x,-,2y,=,16),(x,-,6y,=,-20):}=>{(x,-,2y,=,16),(-x,+,6y,=,20):}`

`y-2y-x+6y=16+20`

`y=color(red)(9)` éves.


`x-2*9=16`

`x=color(red)(34)` éves.
0

101 feladat!
0