Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
723
Lili, Katinka és Peti a következő egyenletet kapta házi feladatnak: 4x-5=27. Lili 7-et, Katinka 8-at, Peti 9-et kapott eredményül. Melyikük oldotta meg helyesen a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Katinka, mert ha az egyenlethez hozzáadok 5-öt, akkor 4x=32 jön ki, ami elosztva néggyel x=8
1