Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 óra 20 perckor mekkora a mutatók által közbezárt szög?

Főoldal » Középiskola » Matematika
888
20 fok a megoldás, de nem értem hogy jött ki. Olyan egyenletet írtunk órán, hogy x^2=1^2+0.8^2-2*1*0.8*cos L(alfa)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3 óra 20 perckor a percmutató `20*360/60` = 120 fokra van a 12-től.

Az óramutatót a hármas és négyes között keressük, tehát 90 és 120 fok között lesz (a 12-eshez képest).

1 óra alatt az óramutató elmozdul 30 fokot, akkor 20 perc alatt `30*20/60` = 10 fokot.

Így az óramutató 90+10 = 100 fokon áll.

Egymáshoz képest tehát 120-100 = 20 fokos szöget zárnak be.

Nem hiszem, hogy erre koszinusztétel kellene.
0