Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség légy szíves nagyon nagyon fontos

Főoldal » Általános iskola » Kémia
335
Mennyi alumínium-jodid nyerhető alumíniumnak 10g jóddal való rakciója során?Levezetést is kérnék szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 `Al` + 3`I_2` = 2 `AlI_3`

`M_(I_2)` = 253,8 `g/(mol)`

`M_(AlI_3)` = 407,7 `g/(mol)`

10 g jód az `10/253.8` mol ; ebből keletkezik a reakcióegyenlet szerint `2/3*10/253.8` mol `"AlI"_3`, ami

`407.7*2/3*10/253.8` = `ul(color(purple)("10,7 " "g")`.
0