Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
293
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`49^x+7=8*7^x`

`7^x=a`

`a^2+7=8*a`

`a^2-8a+7=0`

`(a-1)(a-7)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`a_1=1=7^x` `rightarrow` `x_1=0`

`a_2=7=7^x` `rightarrow` `x_2=1`

Ellenőrzés!
0