Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
291
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`1/8*root()(2^(3x-1))=4` /*8

`root()(2^(3x-1))=32` /négyzetreemelés

`2^(3x-1)=1024=2^(10)`

alapok egyenlők, a kitevók is.

3x-1=10 /+1

3x = 11

x = `11/3`

Ellenőrzés!
0