Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`3^(x^2-3x-8)=9 =3^2`

Az alapok egyenlők, a kitevők is.

`x^2-3x-8=2`

`x^2-3x-10=0`

`(x-5)(x+2)=0`

szorzat akkor nulla, ha valamelyik tényezője nulla.

`x_1=5`

`x_2=-2`

Ellenőrzés!
0