Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
296
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`4*5^(x+1)+3*5^x-1/10*5^(x+2)=20.5`

`4*5*5^x+3*5^x-1/10*5^2*5^x=20.5`

`5^x*(20+3-25/10)=20.5`

`20.5*5^x=20.5` /:20,5

`5^x=1`

x = 0

Ell:

`4*5^(0+1)+3*5^0-1/10*5^(0+2)=20.5`

`4*5+3*1-1/10*5^2=20.5`

`20+3-25/10=20.5`

20,5 = 20,5
0