Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10 Matek házi feladat!

Főoldal » Középiskola » Matematika
434
95 feladat
96 feladat
101 feladat
106 feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Sajnos csak 2-re volt időm, de a 101-t nem is fotóztad be.
106)
2*(X+16)=Y+16 ahol X legyen a fiú, Y az apa
6*(X-4)=Y- 4
------------------------
Y=6*(X-4)
Y=6X -24 +4=6X-20 ezt behelyettesítjük
....................................................
2*(X+16)=6X-20+16
2X+36=6X-4
36=4X
9 =X ez a fiú kora

Y=6X-20= 6*9-20=54-20=34 ez az apa kora

95)
1 kocsi 15,5 t
x kocsi 15,5*X+4 ez a teljes rakomány elvitelének egyik módja
16,5*X - 8 így HIÁNYZIK 8 tonna a teljes rakományból
..........................................................................................
15,5 * X+4 = 16,5 *X- 8
12= X
vagyis 12 kocsi van

15,5*X+4= 15,5*12+4=190 tonna a rakomány
ELL: 16,5*X-8=16,5*12-8= 190 tonna

96)
Egyenes arányosság. Törtesen írd fel, de most mennem kell

t/x=(t+2)/(x-2)
A harmadik pár (t-2)/(x+4)
0