Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás.-Egyszerűsítsük az alábbi kifejezéseket!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
378
(2 negyediken szor 5 harmadikon)negyediken szor 2 hatodikon / (5 harmadikon szor 2 ötödiken)harmadikon
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`((2^4*5^3)^4*2^6)/((5^3*2^5)^3)=(2^2*4.000^4)/((2^2*10^3)^2)=(2^2*20^8*10^4)/(2^6*10^9)=(10^8*2^8)/(2^4*10^5)=10^3*2^4=2*20^3=2*8.000=color(red)(16.000)`
1