Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás.-Egyszerűsítsük az alábbi kifejezéseket!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
294
(3 szor 7 negyediken) harmadikon / 3 nyolcadikon szor 9 harmadikon szor 3 kilencediken /49 ötödiken
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(3*7^4)^3/(3^8*9^3)*3^9/49^5=(27*7^12)/3^6*3/7^10=(3^3*7^2)/3^6*3=7^2/3^3*3=7^2/3^2=color(red)(49/9)`
1