Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fedezd fel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! Először Ruxi pontjaival kell kezdeni:
Állítása szerint a legkisebb 5 jegyű szám a pontszáma, amiben csak különböző számjegyek vannak. Hogy minél kisebb legyen, így a legkiseb számjegyekből kell kialakítanunk. Ezek a 0, 1, 2, 3 és a 4. A helyiérték miatt az egyesekhez kell tenni ezek közül a legnagyobbat, és balra egyre kisebbekez. Mivel 5 jegyű számot mondott, ezért a 0 nem lehet elől. Így az 1-el kezdünk. Utána hogy minél kevesebb ezres legyen benne, jöhet a 0. Csökkenő sorrendbe vannak a számok, így csak ezek után kell írni őket, így kapjuk meg, hogy Ruxi pontszáma: 10234

Aladár azt mondja, hogy 5689-cel gyűjtött kevesebbet, mint Ruxi, tehát az ő pontszámából kivonjuk mennyivel lett kevesebb:
10234-5689=4545
Aladár pontszáma: 4545

Bianka 12987-tel gyűjtött kevesebbet, mint két barátja. Hogy ki tudjuk vonni, előbb ki kell számolni mennyit gyűjtött Ruxi és Aladár összesen:
10234+4545=14779
Ebből kell elvenni, hogy mennyivel lett kevesebb:
14779-12987=1792
Bianka pontszáma: 1792
0