Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás.-Egyszerűsítsük az alábbi kifejezéseket!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
3 minusz másodikon szor 5 minusz harmadikon / 5 másodikon szor 3 minusz másodikon szorozva (3 minusz másodikon) harmadikon / 3 minusz másodikon szor 5 kilencediken
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(3^-2*5^-3)/(5^2*3^-2)*(3^-2)^3/(3^-2*5^9)=1/5^5*3^-6/(3^-2*5^9)=1/5^5*1/(3^4*5^9)=1/5^5*1/(15^4*5^5)=1/(5^10*15^4)=1/(75^4*5^6)=color(red)(1/(15625*75^4))`
1