Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás.-Egyszerűsítsük az alábbi kifejezéseket!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
431
(x minusz harmadikon / y minusz elsőn) ötödiken szorozva (x másodikon szorozva y minusz harmadikon) harmadikon / (y minusz másodikon)másodikon
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(x^-3/y^-1)^5*(x^2y^-3)^3/((y^-2)^2)=x^-15/y^-5*(x^6y^-9)/y^-4=x^-15/y^4*x^6/y^-4=x^-9/1=color(red)(1/x^9)`
1