Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`49^x+7=8*7^x`

`(7^x)^2+7=8*7^x`

`(7^x)^2+7=8*7^x`

`t=7^x`

`t^2+7=8t`

`t^2-8t+7=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(8+-sqrt((-8)^2-4*1*7))/(2)={(x_1=1) , (x_2 =7):}`

`7^x=1`

`7^x=1^0`

`x=0`


`7^x=7`

`7^x=7^1`

`x=1`
Módosítva: 3 éve
1

`49^x+7 = 8*7^x " /"-8*7^x`

`(7^2)^x-8*7^x+7 = 0`

`7^(2x)-8*7^x+7 = 0 " /"\ y = 7^x`

`y^2-8y+7 = 0`

`y_1 = 7", " y_2 = 1`

Visszahelyettesítve:
`7^x = 7 = 7^1 " /"\ log_7()`
`x_1 = 1`

`7^x = 1 = 7^0 " /"\ log_7()`
`x_2 = 0`
1