Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm szépen

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
352
Egy főzőlap teljesítménye P=600W,ha U=230V feszültségre van kapcsolva.Számitsd ki a fogyasztón áthaladó áramerősséget,mennyi hőt ad le t=30perc alatt mennyi elektromos energiát fogyaszt el t=1 Óra alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
W=`U*I*t`=`P*t`=`600*1800`=1080000J

P=`U*I`=> I=`P/U`=`600/230`=2,608A

W=`600*3600`=2160000J
0