Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Huzal

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
432
Alumínium huzal hossza 200m,keresztmetszete 4mm2.Mekkora feszültség a végei között ha 2 A erősségű áram halad át rajta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
R=`U/I`

R=`ρ*`l/A``

`U/I`=`ρ*`l/A``
U=```rho`*`l/A``*I`=2,8V
Módosítva: 3 éve
0