Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
412
Mekkora az elektromos áramerősség ha a vezető keresztmetszetén t=5s alatt Q=10C elektromos töltésmennyiség halad át?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
I (áramerősség) = Q (töltésmennyiség) / t (idő)
Behelyettesítve:
I=10 C / 5 s =2 A
0