Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csak az '' i'' alpontban kéne segítség. Köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
457
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x/(1-x/2)=-2/5`
szorozzuk be mindkét oldalt a nevezővel:
`x=-2/5·(1-x/2)`
szorozzuk be mindkét oldalt 5-tel:
`5x=-2(1-x/2)`
bontsuk fel a zárójelet, figyelni kell közben az előjelekre:
`5x=-2+2·x/2`
`5x=-2+x`
vonjunk ki x-et mindkét oldalból:
`4x=-2`
osszunk 4-gyel:
`x=-2/4=-1/2`
0