Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
370
18/1,2,5,6,7 a feladat. Előre is köszönöm ha valaki segít és válaszol!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem csinálom meg az összeset. Mutatok pár példát.

1. `3*3*3 = 27`

2.
`81 = 9*9 = 3^2*3^2 = 3^color(red)(4)`

`5^4 = 5^(2*2) = (5^2)^2 = 25^color(red)(2)`

`1/16 = 1/(4*4) = 1/(2^2*2^2) = 1/2^4 = 2^color(red)(-4)`

5.
c) `10*10^7 = 10^1*10^7 = 10^(1+7) = 10^8`

e) `10^4:10^6 = 10^(4-6) = 10^-2`

g) `(10^0)^10 = 1^10 = 1`

6.
c) `"5,04"*10^-2 = "5,04"/100 = "0,0504"`

7.
`"3,4"*10^2 = "3,4"*100 = 340`
1