Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
1141
Kör egyenlete: (x-5)²+(y-3)² =36
Írjuk fel az adott körrel koncentrikus kör egyenletét, ha áthalad a P ( 2;4) ponton.

Nagyon sürgős lenne! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, kör, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör középpontja az (5;3) pont.
Milyen távol van ettől a ponttól a (2;4) pont? Pont annyi lesz a koncentrikus kör sugara.
Pitagorasszal kijön:
r² = (5-2)² + (3-4)² = 9+1 = 10

Ez tehát a koncentrikus kör sugarának a négyzete. Tehát az egyenlete:
(x-5)²+(y-3)² = 10
Módosítva: 8 éve
0