Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgásos feladatok.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1078
Imre reggel 8 órakor kerékpáron elindult a szomszédos faluba, és 16 km
h átlagsebességgel
haladt. Fél órával később motorkerékpárral utánament Béla, aki 40 km
h átlagsebességgel követte
Imrét. Mikor érte utol Imrét a motoros? Ekkor hány kilométerre voltak a falujuktól?
Segítség: Imre és Béla azonos utat tettek meg. Az s = v t képlettel számolunk.
Gyűjtsük táblázatba az adatokat, majd a szöveg alapján írjuk fel az egyenletet:
Idő (h) Sebesség
km
h

Út (km)
Imre t 16 s =
Béla t 05 40 s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`16t=40*(t-1/2)`

`16t=40t-20`

`-24t=-20`

`t=5/6`


`5/6*60=50` perc azaz `color(red)(8:50)`-kor érte utol Béla Imrét.




`v=16 \ (km)/h=4,4dot4 \ m/s`

`t=50*60=3.000 \ s`

`s=v*t=4,4dot4 \ m/s*3.000 \ s=13.333 \ m=13,33 \ km=color(red)(80/6 \ km)`-re voltak a falutól.
Módosítva: 3 éve
0