Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
777
Hány átloja van egy konvex
A) 5-szögnek
B) 12-szögnek
C) 29 szögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"Ötszög átlói"=(n*(n-3))/2=(5*(5-3))/2=color(red)(5 \ db)`

b.)
`"Tizenkétszög átlói"=(n*(n-3))/2=(12*(12-3))/2=color(red)(54 \ db)`

c.)
`"Huszonkilencszög átlói"=(n*(n-3))/2=(29*(29-3))/2=color(red)(377 \ db)`
1