Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
634
Hogyan kell helyesen megoldani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Rajzold fel a kertet nagyjából. Egy téglalap lesz.
Írd oda az egyik oldalához, hogy a=12. A másik oldalhoz, hogy b. Ezt kell kitalálni.

Rajzold bele a locsolót is, ahogy az egyik sarokból átér a szemközti sarokba.
Ez pont a téglalap átlója lesz, Írd mellé, hogy c=25,5

Az átló két háromszögre vágta a kertet, ezek derékszögűek. Az egyikhez írtad oda, hogy a,b,c.
a² + b² = c²
12² + b² = 25,5²
b² = 25,5²- 12²
számold ki és vonj belőle gyököt a számológépeddel.
0

Itt van ábrával is! :)
0